مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان
به طور کلی می توان گفت ایمپلنت دندان گزینه ای عالی برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. زیرا مانند دندان های طبیعی به نظر می رسند و با مراقبت مناسب می توانند یک عمر باقی بمانند. ایمپلنت دندان به شما این امکان را می دهد که در هنگام جایگزینی چندین دندان از دست رفته، چه با یک بریج با ایمپلنت و چه با پروتزهای متکی به ایمپلنت، گزینه هایی داشته باشید.
مراقبت از لبخند پس از کاشت ایمپلنت دندان برای اطمینان از موفقیت و طول عمر ایمپلنت بسیار مهم است. در این متن، مراحل ضروری برای مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان را بررسی می کنیم تا بتوانید برای سال های طولانی ایمپلنتی قوی و سالم داشته باشید.
موارد مهم بعد از ایمپلنت دندان
بلافاصله پس از جراحی ایمپلنت دندان، پیروی از دستورالعملهای ارائه شده توسط متخصص ایمپلنت ضروری است.
- مصرف داروهای تجویز شده
- استفاده از کمپرس یخ برای کاهش تورم
- تمیز نگه داشتن محل جراحی
- استفاده نکردن از نی
- پرهیز از خوردن یا آشامیدن برای مدت زمان مشخص
متخصص ایمپلنت شما این دستورالعمل ها را قبل از عمل با شما مرور می کند، اما اگر سوالی دارید، در پیگیری با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی دهان خود دریغ نکنید.
-
رعایت کردن بهداشت دهان و دندان
بهداشت دهان و دندان برای موفقیت طولانی مدت ایمپلنت های دندانی شما بسیار مهم است. پس از جراحی ایمپلنت دندان، دندان های خود را دو بار در روز با یک مسواک نرم مسواک بزنید، اما از مسواک زدن مستقیم محل جراحی خودداری کنید. همچنین باید طبق معمول از نخ دندان استفاده کنید اما در یکی دو روز اول از محل کاشت خودداری کنید.
به طور کلی، مسواک زدن به آرامی ناحیه اطراف ایمپلنت دندان 24 تا 48 ساعت بعد از عمل بی خطر است. دندانپزشک به شما خواهد گفت که چه زمانی مسواک زدن محل جراحی را شروع کنید تا زخم خود را تمیز نگه دارید.
در مرحله بهبودی اولیه، ضروری است که در رژیم غذایی خود محتاط باشید. غذاهای نرم بخورید و از خوردن غذاهای سفت، چسبناک یا ترد که می توانند به ایمپلنت آسیب برسانند یا باعث ناراحتی شوند اجتناب کنید. بهتر است غذاهای نرم تری مانند ماست، پودینگ، سوپ، اسموتی، بلغور جو دوسر و تخم مرغ که می توانید بلافاصله پس از جراحی ایمپلنت دندان میل کنید، تهیه کنید.
همچنین بهتر است از غذاهای خیلی گرم، سرد، شیرین یا تند پرهیز کنید، زیرا ممکن است باعث ناراحتی شوند. می توانید به تدریج غذاهای سفت تری را طبق توصیه دندانپزشک خود معرفی کنید، اما در چند روز اول از غذاهای نرم تر استفاده کنید و از جویدن سمتی از دهان که ایمپلنت روی آن قرار دارد خودداری کنید.
-
ترک سیگار و مشروبات الکلی
استعمال دخانیات و مصرف الکل می تواند مانع از بهبودی شود و خطر عوارض بعد از جراحی ایمپلنت دندان را افزایش دهد. برای حفظ سلامت مطلوب دندان و موفقیت ایمپلنت دندان، اکیداً توصیه می شود که سیگار را ترک کنید و مصرف الکل را محدود کنید.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف الکل می تواند ناراحتی بعد از جراحی ایمپلنت دندان را افزایش دهد، بنابراین اجتناب از الکل تا زمانی که محل جراحی شما بهبود یابد ممکن است به شما کمک کند تا ناراحتی خود را بهتر کنترل کنید و زمان بهبودی خود را کوتاه کنید.
-
تحت نظر دندانپزشک خود باشید
متخصص ایمپلنت دندان از شما می خواهد که یک یا دو هفته پس از جراحی بایستی معاینه شوید.ضروری است که این قرارویزیت را حفظ کنید تا بهبود ایمپلنت را ببیند.حتی پس از بهبود کامل ایمپلنت های دندانی، مهم است که معاینات دوسالانه خود را با دندانپزشک خود انجام دهید و تحت نظر باشید.
-
از علائم عوارض آگاه باشید
اگرچه نادر هستند، اما ممکن است ایمپلنت دندان دارای عوارضی هم باشد، آگاهی از این علائم و نشانه ها به شما این امکان را می دهد که در صورت وجود چنین عارضه ای در اسرع وقت به متخصص دندان مراجعه کنید.
علائم و نشانه های یک عارضه بالقوه عبارتند از:
- دردی که در چند روز اول از بین نمی رود
- تورم، قرمزی یا خونریزی غیرمعمول در اطراف ناحیه ایمپلنت
- یک مزه یا بوی بد از دهان شما می آید
- بی حسی در دهان یا صورت
اگر این علائم را تجربه کردید، فوراً برای ارزیابی ودرمان مناسب با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
:: بازدید از این مطلب : 21
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0